Hoe de pier een maatschappelijke functie kan vervullen

Welk weer het ook is, mensen houden van naar het strand te gaan. Of het nu lekker zomers warm is of dat het met een ruige herfstwind er hard aan toe gaat aan zee, het strand is iedereens favoriet. Daar maken ondernemers flink gebruik van, want na de strandwandeling wil iedereen natuurlijk even bijkomen met een heerlijke versnapering.

De pier aantrekkelijk voor ondernemers

Wie wil er nou niet heerlijk even lunchen of dineren terwijl je een prachtig uitzicht hebt op de zee waarlangs je net met je gezin een prachtige strandwandeling hebt gemaakt. Na een onvergetelijke middag, wil ook menig toerist een leuk aandenken van die dag dus winkeltjes doen het er ook erg goed. Kortom, de pier is aantrekkelijk voor ondernemers omdat dagjesmensen en toeristen graag na afloop van de wandeling nog even een bezoekje brengen aan de pier alvorens weer op weg te gaan.

Maatschappelijk ondernemen helemaal van deze tijd

Dankzij de natuur komen mensen graag hun vrije tijd doorbrengen aan het strand en ook op de pier. De ondernemers aan het strand en op de pier verdienen hun boterham mede dankzij Moeder Natuur. Maatschappelijk ondernemen is hier een logische stap om zo meer bewust om te gaan met de bronnen die de natuur te bieden heeft, zoals water en elektriciteit. Hier heeft Tibber bijvoorbeeld goed over nagedacht met de manier waarop zij stroom leveren. Ze bieden de mogelijkheid de actuele stroomprijs te volgen op een app. Tibber levert dus niet alleen 100% groene stroom, maar denkt ook na hoe milieubewust en kosteneffectief stroom te gebruiken. De actuele stroomprijs inzichtelijk maken via een app is hierbij een slimme zet. Als gevolg hiervan kun je anticiperen wanneer de actuele stroomprijs bijvoorbeeld laag is. Dit is het moment waarop je elektrische apparaten wilt gaan gebruiken die veel stroom verbruiken. Een goed idee dus voor de ondernemers op de pier, want naast de groene stroom bespaar je op deze manier ook nog eens geld door de actuele stroomprijs in de gaten te houden.

De pier niet alleen toeristisch trekpleister

Wanneer je naast milieubewust ondernemen op de pier ook aandacht vraagt voor milieuvriendelijke oplossingen voor onze consumptiemaatschappij, zoals het inspireren van mensen om alleen plastic producten te gebruiken die geproduceerd zijn van plastic opgevist uit de oceaan, dan is de pier niet alleen een toeristische trekpleister maar ook het voorbeeld in maatschappelijk ondernemen.

mts_best