De gezonde zeelucht

Een dagje uitwaaien aan zee is zalig: eventjes je hoofd helemaal leegmaken tijdens een flinke wandeling en je voelt je als herboren.

Zeespray

Niet alleen de zeelucht is trouwens gezond, ook zwemmen in de zee is heel goed voor zowel lichaam als geest. Wist je trouwens dat er zoiets als zeespray bestaat? Dat is zeewater dat door de golfslag op je lichaam verneveld wordt. Eventjes op een winderige dag naast een golfbreker gaan staan heeft dus ook zo zijn voordelen.

Een reisje naar de zon

Jammer genoeg kan niet iedereen zich een reisje naar de zon veroorloven. Er moet immers ook gewerkt worden en het dagelijkse leven is al niet goedkoop. Een leuk alternatief om er eens af en toe op uit te trekken naar zee is een teambuilding door het bedrijf waar je werkt. Fluister je werkgever eens in het oor dat er op https://qeld.com/nl/ bedrijfsleningen te krijgen zijn tegen heel voordelige tarieven. Misschien zit er wel een dagje teambuilding aan zee in voor alle collega’s.

Bron van jodium

Voor een goede gezondheid is jodium heel belangrijk. Deze stof zorgt niet alleen voor de aanmaak van schildklierhormonen, maar ook voor een algemene goede hormoonbalans. Daarnaast is jodium ook belangrijk tijdens de groei. Jodium vindt men terug in allerlei voedingsproducten zoals brood, bepaalde soorten vis en in heel wat zuivelproducten. Ook algen bevatten heel wat jodium en net daarom bevat zeelucht jodium. Een flinke wandeling aan zee zal niet meteen zorgen voor de nodige portie jodium die het lichaam nodig heeft, maar kan wel bijdragen aan een verhoogd jodium-gehalte in het lichaam.

Bron van vitamine D

Vitamine D is belangrijk voor ons beenderstelsel, onze spieren en onze algemene weerstand. Deze vitamine zorgt er immers voor dat het calcium uit onze voeding in het lichaam opgenomen wordt. Heel wat voedingsmiddelen zoals vette vis of melkproducten bevatten vitamine D. Ook de zon is echter een grote leverancier voor deze levensnoodzakelijke vitamine. Een dagje aan zee doorbrengen levert dan ook een flinke portie vitamine D. Hoewel de zon heel wat gezondheidsvoordelen heeft, kan de straling ook je huid beschadigen. Smeer je dan ook altijd goed in met een zonnebrandcrème.

Bron van magnesium

Magnesium is een onmisbaar mineraal voor het lichaam en speelt een belangrijke rol bij het regelen van de bloeddruk, de werking van de spieren en het zenuwstelsel. Heel veel mensen vullen de magnesiumbehoefte van het lichaam aan met voedingssupplementen. Elke dag een tabletje nemen en je magnesiumbehoefte is op peil. Op zich is daar niets verkeerd mee, maar er zijn gezondere en leukere manieren om het lichaam te voorzien van dit belangrijke mineraal. De meest bekende leveranciers van magnesium zijn bananen, groene bladgroenten, allerlei granen en noten. Maar ook een dagje aan zee kan het magnesiumgehalte in je lichaam laten toenemen. En geef eerlijk toe: af en toe eens lekker uitwaaien aan zee is toch veel leuker dan dagelijks een magnesiumtablet nemen?

mts_best