Geniet ook thuis van de sfeer van het strand

Niet voor niets associëren we de zee en het strand vaak met vakantie: waar kom je beter tot rust dan aan zee? Hier geniet je met je voeten in het zand en het geluid van de golven en zeemeeuwen op de achtergrond. Je komt er tot rust op je strandlaken in de zon of trotseert wind en regen tijdens een wandeling in najaar of winter. In alle seizoenen trekt de zee bezoekers, van bewoners uit de buurt tot toeristen van verder weg.

Veel mensen ervaren dat ze pas echt tot rust komen tijdens een verblijf aan zee. De uitgestrektheid van het landschap zorgt ervoor dat je jezelf nietig voelt en laat je relativeren. De frisse zeewind blaast alle zorgen uit je hoofd en de zeelucht maakt je blij. Na een verblijf aan de kust voel je jezelf dan ook uitgerust en vol nieuwe energie.

Thuis tot rust komen

Dat uitgeruste en ontspannen gevoel zou je graag het hele jaar ervaren en niet slechts tijdens je vakantie. Door het interieur van je woning een maritieme uitstraling te geven, geniet je iedere dag van de aangename en rustgevende sfeer die de zee bij je oproept. Door de juiste materialen en kleuren te kiezen kom je al een heel eind.

  • Natuurlijke materialen: Als je met de inrichting van je huis een strandgevoel wilt oproepen, kies dan voor natuurlijke materialen. Houten vloeren, meubels van (sloop)hout en lichte gordijnen van linnen of katoen die met ieder briesje meebewegen passen bij de sfeer van de kust. Ronde vloerkleden, bijvoorbeeld van jute, versterken de natuurlijke uitstraling van je huis. Kussens van canvas, eventueel met een streepdessin maken je inrichting compleet.
  • Bijpassende accessoires: Ook accessoires kan je aanpassen aan het strandthema. Wanddecoratie met een weids zeezicht of juist een mooie close-up van een zeester brengt op een eenvoudige manier veel sfeer in je interieur. Kransen van schelpen, windlichten gevuld met zand en mooie kaarsen en lampen aan dikke touwen geven je woonkamer de uitstraling van een strandhuis.
  • Rustige kleuren: Bij een maritieme sfeer denk je al snel aan een rustig kleurenpallet: de kleur van zand, frisse wittinten en blauw in alle nuances. Toegepast in je interieur heeft dat als voordeel dat je een tijdloze basis creëert. Daar raak je niet snel op uitgekeken en je hebt dus lang plezier van je met zorg samengestelde inrichting. Voor een baby- of kinderkamer is een maritieme sfeer ook heel geschikt. De rustige basis kan je combineren met meer uitgesproken kleuren als vuurtorenrood of turquoise.

Maak het plaatje compleet

Ook je tuin of balkon kun je in strandsfeer inrichten. Kies bijvoorbeeld voor wuivende grassen, een terras van vlonderplanken en tuinmeubels van hout of riet. Kies passende decoratie en maak zo van je huis en tuin een rustgevend geheel.

mts_best