Dit zijn de mooiste posters van stranden

Voor veel mensen is de werkweek een periode van aftellen. Tot het weekend, en uiteindelijk: tot vakantie! En wat is er heerlijker dan die doorbrengen in de zon, met een fris zeebriesje op je huis en het geluid van meeuwen boven je hoofd? Op het strand vakantie vieren is fantastisch – en tijdens die ellenlange werkweek helpen posters van het strand je door de sleur heen. Dit zijn een paar van de mooiste posters van strand en zee die je online kan bestellen.

Waves At Seven Mile Beach Poster

Eén van de mooiste stranden ter wereld ligt bij Negril op Jamaica, en Seven Mile Beach is dan ook al op veel posters afgebeeld. Deze poster toont de branding en de zee in zachte crèmetinten, onder een lucht met schapenwolken waar de opkomende zon voorzichtig doorheen probeert te breken. ‘Rustgevend’ is de emotie die deze poster direct bij de kijker oproept.

Twelve Apostles Poster

Bij Port Campbell National Park in Victoria, Australië vind je een strand dat geflankeerd wordt door twaalf hoge zuilen met bijna loodrechte wanden. Deze rotsen worden de Twaalf Apostelen genoemd en leveren prachtige posters op voor de liefhebbers van mysterieuze kusten en zeegezichten. Ook dit exemplaar is majestueus, met hoge rotsformaties die langzaam aan de horizon verdwijnen.

Sea Cliffs BW Poster

Dit plaatje roept niet direct een ‘tropisch vakantie’-gevoel op, maar biedt genoeg details om lang geboeid naar te kijken. Deze zwart-wit poster toont grillige basaltformaties met de kenmerkende zeshoekige steenzuilen, die wegvallen in het opkomende water van de vloed. Een vochtig strand en een spierwitte zee op de achtergrond doen je afvragen waar deze foto genomen is – aan de noordpool, in Ierland, of aan de andere kant van de wereld?

Cape Town Poster

De kust van Kaapstad is onmiskenbaar. De azuurblauwe zee vormt een opvallende contrast met de koperkleurige, kale rotspieken voorbij het strand. Deze Cape Town Poster is één van die posters die zo maar op een andere planeet gemaakt zou kunnen zijn. Toch kan je, als je goed kijkt, gebouwen op de kliffen en op het strand zien.

Free As A Bird Poster

Waarom zijn posters van het strand en de zee eigenlijk zo gewild? Misschien omdat ze een terugkeer naar een oorspronkelijke, natuurlijke situatie symboliseren? Dat doet deze Free As A Bird Poster zeker. Je ziet een duinovergang naar de zee, geflankeerd door helmgras, met daarboven een zwerm zeevogels. De zee lokt ons, nodigt ons uit om al onze zorgen te vergeten en één te worden met het water…

Leaning Palm No2 Poster

Deze mag echt niet ontbreken in onze aanbevelingen voor posters.

Leaning Palm No2 Poster is misschien cliché, maar hij toont alles wat wij graag zien in een strandposter: een weelderige palmboom, hagelwit zand en een baai vol zeilbootjes. Daarmee is het één van die posters die gelijk staan aan het goede leven voor veel mensen. Je kunt deze poster niet thuis ophangen zonder er een goed (vakantie)gevoel bij te krijgen!

mts_best