Zwemmen in de zee

Lekker genieten op het strand is iets wat we allemaal graag doen. Op welke manier we graag van het strand genieten is voor iedereen verschillend. Het hangt ook enigszins van het seizoen af wat betreft de activiteiten die we op het strand kunnen doen.

Zwemmen of flaneren

Waar de één het liefst naar het strand gaat om te bakken in de zon, vindt de ander het heerlijk om in de herfst lekker uit te waaien tijdens een strandwandeling. Er zijn genoeg mensen die watersportactiviteiten uitvoeren op het strand en er zijn er ook die het al eng vinden om de zee überhaupt in te gaan. Deze mensen houden het meestal bij zonnen of flaneren langs de waterlijn in hun leuke badkleding van NA-KD. De zee in gaan om te zwemmen zit er voor deze mensen zeker niet in. Die mooie bikini uit de nieuwste collectie leent zich uitstekend voor een wandeling langs het water. Of misschien liever toch dat fraaie badpak in die opvallende kleur die als een tweede huid om je lichaam heen zit? Er is keus genoeg aan badkleding van dit merk.

Zijn er risico’s?

Helemaal onterecht is dat angstgevoel niet. Tenslotte zijn er altijd risico’s verbonden aan zwemmen in de zee. Zeker als je met stromingen en getijwerking te maken hebt. Kun je dan maar beter helemaal niet zwemmen in de zee? Gelukkig is dit niet het geval, maar je moet wel op de hoogte zijn van de gevaren die er kunnen zijn.

Muien

In de zee kunnen muien zijn. Deze muien ontstaan als het waterpeil bij eb daalt. Tussen twee zandbanken kan er dan een geul ontstaan met een hoge stroomsnelheid, welke je tientallen meters zee opwaarts voert. Deze stroming is veel te sterk om tegenin te zwemmen en dit is dan ook onverstandig. Zwem daarentegen liever mee met de stroming tot hij minder wordt en zwem dan schuin over de zandbanken naar het strand. Zandbanken herken je aan het schuim op de golven.

Vlaggen en wind

Let altijd op de vlaggen op het strand. Zorg uiteraard ook dat je weet wat de vlaggen betekenen. De vlaggen geven ook de windrichting aan en zowel een aflandige wind met bovenstroom als een aanlandige wind met onderstroom kunnen gevaren met zich meebrengen. Een schuine wind vanuit zee kan met name gevaarlijk voor de kleintjes zijn.

mts_best