Beste kust bestemmingen voor huwelijksreis

Druk, druk, druk, de weken en maanden voor een trouwfeest is er heel wat te regelen. De dag van je bruiloft moet de mooiste worden uit je leven en dan is het plots voorbij. Na al die drukte is het heerlijk om te ontspannen aan de kust. De zee heeft iets magisch, iets rustig. Het geruis van het water, de zachte golven tegen het strand, zand tussen je tenen, een cocktail of relaxen in een hangmat… De perfecte afsluiter van een mooie tijd en het begin van jullie nieuwe leven samen! Na het feest stap je in de vliegtuig en ga je naar een droombestemming. Denk je aan een eiland of een strand op het vaste land? Blijf je dicht bij huis of vlieg je naar de andere kant van de wereld? Wij zetten de mooiste kustbestemmingen op een rijtje.

Met de voeten in het zand

Een van de meest populaire eilanden met een prachtige kust, is Ibiza. Bij dit eiland denken de meeste mensen aan feesten en hippies, maar de stranden zijn hier echt heel mooi. Je hebt veel romantische plekken om een zonsondergang te bekijken, zoals alle stranden rondom Es Vedra. Deze spectaculaire rots heeft iets magisch. Thailand is een Aziatische bestemming die perfect is voor romantische zielen, een ideale bestemming om zowel cultuur te snuiven als te genieten op het strand. In het zuiden vindt je het eiland Phuket, maar ook parelwitte stranden en mooie baaien. In het oosten van Thailand is het eiland Koh Kut echt iets voor wie luxueus wil verblijven in een fantastisch resort. Ook de Malediven en Zanzibar zijn idyllische strandbestemmingen. En dichter bij huis is Santorini, en de Griekse Cycladen in het algemeen, een niet te missen eiland met pittoreske witgekalkte huisjes met typische blauwe daken.

Es Vedra is magisch

Schoenen

heb je helemaal niet nodig als je op het strand gaat relaxen en geniet van je huwelijksreis, maar omdat je soms toch even uit die hotelkamer zult komen of op verkenning wilt gaan, moet je toch nadenken wat je aan je voeten wil dragen. Slippers of sandalen zijn perfect om rond te wandelen in de dorpjes of een romantische strandwandeling te maken en als je actieve wandelingen gaat maken, is een paar sneakers best aan te raden. Waar je ook rekening mee moet houden, is dat het zelfs op tropische kustbestemmingen vaak flink afkoelt ‘s avonds. Gesloten schoeisel en een jasje zijn dus geen overbodige luxe. Welke bestemming je ook kiest, samen met je gloednieuwe bruid of bruidegom maak je er gegarandeerd een onvergetelijke vakantie van!

mts_best