Wanneer je een strandwandeling maakt langs de Noordzeekust kun je soms een (of meerdere) booreiland(en) spotten. Natuurlijk is hier geen sprake van een echt eiland, maar van een door de mens geconstrueerd platform waar hard gewerkt wordt om aardolie of -gas uit de zeebodem te winnen.
Bevoorrading
De arbeiders reizen in de meeste gevallen met een helikopter van en naar het booreiland. Ook de voedselbevoorrading geschiedt doorgaans per helikopter.
Een boorplatform bevat een groot aantal installaties en machines, die regelmatige onderhoudsbeurten vergen en zonodig gerepareerd dienen te worden om goed te blijven functioneren. Daartoe worden helikopters ingezet die ingericht zijn met de uiterst praktische producten van https://www.worksystem.be/bedrijfswageninrichting, opdat al het nodige gereedschap en alle andere benodigde materialen op een fatsoenlijke manier vervoerd kunnen worden naar het boorplatform.
Dankzij een dergelijke handige inrichting van de helikopter – verkrijgbaar bij https://www.worksystem.be/bedrijfswageninrichting – kunnen de monteurs meteen met hun onderhoudswerkzaamheden aanvangen wanneer zij aankomen op het boorplatform. Ook eventuele reparaties kunnen op die manier vlot uitgevoerd worden. Zo kunnen de offshore-arbeiders hun werk gauw hervatten.
Lange werkdagen
De arbeiders die op een boorplatform werken maken lange dagen: een werkdag bestaat doorgaans uit twaalf arbeidsuren en in het weekend wordt er gewoon doorgewerkt. Het spreekt voor zich dat de offshore-arbeiders over een goede conditie en een uitstekende gezondheid dienen te beschikken om dit werkpatroon vier weken lang te kunnen volhouden. Na een maand gewerkt te hebben op het booreiland mogen de arbeiders terug naar huis en worden ze afgelost door hun collega’s.